• Sammenslutningen ved StorÅ www.svstoraa.dk
  • Vi er et netværk af: Foreninger, lodsejere og konsortier med fiskeret i Storåsystemet.
  • Vores fælles mål er vandpleje. Det kan som her være nye stryg og gydebanker.

Træerne vokser ikke ind i himlen, og dog..

Træerne vokser ikke ind i himlen, og dog..

Tirsdag d. 16. april 2013

De vestvendte åer åbnede for fiskeriet tirsdag d. 16. april 2013 og som så mange andre, var jeg naturligvis på pletten, i håbet om, at kunne overliste en af åens blanke forårslaks. Efter at have døjet med lakse-feber i små 6 måneder, var det en ren befrielse, atter at sende spinneren afsted mod åens humusfarvede vand. 

Jeg havde valgt, i lighed med de forgangene 4 år, at starte sæsonen i Storåen, samme med min faste makker Martin Øhlenschlæger. Vi startede fiskeriet vest for Holstebro kl. 07.30. På det tidspunkt var der godt befolket langs åens bredder - men heldigvis hører det til undtagelsen, at opleve et så stort fiskepres i Storåen.

Jeg havde valgte at starte ud, med en af Martins hjemmelavede kondom spinner, med en vægt på ca. 25g, ideel til dybt og langsomt fiskeri – hvilket ofte er den rette medicin til forårslaks. Farven var, som altid, gul krop og blankt blad.

martin-kondom

Planen for dagen premierefiskeri lå klar hjemmefra. Den gik i alt sin enkelthed ud på, at jeg skulle lande premierelaks nr. 5, i steg, i Storåen. Men på trods af, at planen var klar, smed jeg omkring middagstid, en fin blanklaks omkring 90 cm. Fisken kom ud under egen bred, for at nappe spinneren, da den kun hang en meters penge fra stangspidsen. Jeg blev så overrasket (læs forskrækket), ved synet af fisken, at jeg trak stangen til mig – hvilket resulterede i en yderlig krogning af fiske. To slag med hoved var nok til at spinneren mistede sit greb i fisken. ØV – træerne vokser ikke ind i himlen !

Foruden den tabte laks, forløb dagen med hyggeligt samvær, lystfiskerhistorier samt varm kaffe .

Søndag d. 21. april 2013

Søndag morgen var jeg igen et smut i Storåen, for at se, om der skulle være trukket friske fisk op, eftersom at slusen i Thorsminde havde været åben siden lørdag.

Jeg startede fiskeriet på HOF’s zone 3 omkring kl. 08.30 – men der var noget helt galt. Der var ikke et øje, at se, langs åen. Imponerende - især når man tænkte på alle de folk, der var langs åen på premieredagen. Måske var årsagen den, at premieren 2013 blev en skuffelse for mange. Forventningerne fra de sidste års premierefiskeri var store, men de blev hurtigt manet til jorden. Der var uden tvivl laks i åen, men langt fra i det antal, som de forrige år. Måske var det årsagen til, at folk var forsvundet fra åen. At folk var forsvundet fra åen, kunne jeg ikke klage over – det gjorde blot, at jeg kun målrette mit fiskeri på standpladserne.

Omkring kl. 09.30 skete der, som vi alle drømme om. Kondom spinneren blev taget hårdt og kontant midt i åen – på et 45 graders nedstrømskast – fisket hen over bunden.  YES...
 
hug

Fisken viste sig hurtigt i ovefladen og jeg kunne med det samme konstatere, at der var tale om en fin blanklaks. Fighten var ikke speciel dramatisk – og der var på intet tidspunkt panik på! Bremsen på mit Pflueger supreme XT sammen med min 11 fods Fenwick Ironfeather II, gjorde sit til, at fisken allerede var klar til landing, efter små 4 minutter fight. Oppe på det tørre, kunne jeg beundre årets først laks. Det var ingen kæmpe – men en smuk forårslaks, fyldt med lus, på 90 cm og 8,2 kg.


laks1

laks2

Så er sæsonen 2013 for alvor i gang – og måske vokser træerne alligevel ind i himlen..

Tight lines Frederik Iversen http://www.eu.purefishing.com/blogs/dk/frederik-iversen/