• Sammenslutningen ved StorÅ www.svstoraa.dk
  • Vi er et netværk af: Foreninger, lodsejere og konsortier med fiskeret i Storåsystemet.
  • Vores fælles mål er vandpleje. Det kan som her være nye stryg og gydebanker.

En besværlig fisker søndag

Så fandt jeg endelig lidt tid til en fisketur ved Storå, det skulle dog vise sig at blive hårdt arbejde. Efter at være ankommet til den store parkeringsplads ved parcel nr. 63 fik jeg klargjort fluegrejet og med faste skridt gik det til åen, Synet der mødte mig var ikke opmuntrende, der kom en jævn strøm af grøde, haveaffald, træstubbe og jeg skal give dig, flydende ned af åen i en lind strøm.

Nå men! man skal jo ikke give op for tidligt så jeg nød turen opstrøms til starten af parcel 62 og startede fiskeriet, efter at have lagt linen ud fik jeg endnu en oplevelse, kastet gik ubesværet og lande lige ved modsatte bred på trods af jeg stadig er rusten og ikke har fået fisket nok i år.

Herfra gik det ned af bakke, selvom jeg forsøgt at lægge linen mellem de drivende plagemager måtte jeg igen og igen have fluen renset for grøde.
Ny taktik: fluen blev monteret med en enkeltkrog og så gik det straks bedre, nu kunne jeg ”nøjes” med kun at rense fluen i ca. hver 5 kast.

Intet er så skidt at det ikke er godt for noget, jeg fik virkelig lært at vippe linen over stangen så jeg hurtigt kunne tjekke fluen. En anden ting jeg bemærkede var at der en utrolig god drift i åen, forklaringen fik jeg da jeg skulle over spangen ved Idom bæk på vej hjem. På vejen ud gik jeg tørskoet men på hjemturen måtte jeg vade i ca. 15 cm vand og dette på kun ca. 3 timer.

På vej hjem i bilen slog det mig at Vandkraftsøen skal sænkes en meter i morgen mandag den. 13.05.2013 for at få støbt fundament til en ny bro over resevatsøen.
I skrivende stund har jeg talt med Frederik Iversen der kunne berette at der kl. 08:30 i morges blev ledt kraftig ud fra vandkraftsøen.

Vi beklager de gener medlemmer og dagkort fisker har haft af dette.
Vi er ikke herre over nedbør og hvad "værket" vælger at gøre.

Vel hjemme så jeg nedenstående graf af vandstanden der fortæller mere end ord.

Knæk Og Bræk
Poul Erik Kristiansen
Webmaster SvS

vandstand