• Sammenslutningen ved StorÅ www.svstoraa.dk
  • Vi er et netværk af: Foreninger, lodsejere og konsortier med fiskeret i Storåsystemet.
  • Vores fælles mål er vandpleje. Det kan som her være nye stryg og gydebanker.

El Fiskeri 2012

Elfiskeri 2012

Så er årets el-fiskeri og fældefangst afsluttet.

Der blev som tidligere omtalt el-fisket den 10. november ved Vemb. I weekenden den 24. og 25. november blev der el-fisket fra turbinen til Bur bro. Fælden i omløbsstryget blev taget op den 31. december.

El-fiskeriet foregår efterhånden med stor interesse fra hundredevis af byens borgere, som er tilskuere langs åen gennem byen. Der høres mange udbrud fra tilskuerne, når der dukker en stor fisk op fra åens standpladser og ikke mindst, når den ”største laks” i hele å-systemet dukker op ved minus polen bag båden og undslipper netmanden.

Vi el-holdet er blevet så forvænt med resultater, at det kun er størrelsen på fiskene, som får os til at løfte øjenbrynene !

Vi fanger de laksemoderfisk, der skal bruges, men det kniber gevaldigt med havørreder, ikke alene antallet men også størrelsen på havørrederne.

Helten er ved at være en uddøende fisk i Storåen, hvor vi for år tilbage så tusindvis af helt på el-fiskeri, blev der set under hundrede i år.

Konklusionen på årets el-fiskeri:

Nogenlunde samme mængde laks, men gennemsnitlig større fisk, hvilket også kan ses på rognmængden, som er strøget på DCV. Havørreden går langsom tilbage både i størrelse og antal. 75% er i størrelse 40-55 cm – altså førstegangsgydere med meget små og sårbare rogn.

Helten er næsten væk !

Kun få gedder, men dem ser vi også mest, når helten er kommet, så vores teori er, at de trækker med helten ind fra fjorden.

Til sidst skal lige bemærkes, at der blev set og fanget fisk på de nye stryg ved Gryde å og Bur bro.

El-holdet, John